По време на тържественото честване на патронния празник на

...
  По време на тържественото честване на патронния празник на
Коментари Харесай

Музеят в Панагюрище е удостоен с наградата Любородие

  По време на тържественото честване на патронния празник на Основно учебно заведение „ Двайсти април ”, през вчерашния ден, в Народно читалище „ Виделина–1865 ”, кметът на община Панагюрище Никола Белишки връчи Общинската премията за краеведческа активност „ Любородие ” (плакет, диплом и парична сума) на тазгодишния й притежател – Исторически музей – Панагюрище.

„ За мен е чест да връча тази премия на Исторически музей-Панагюрище освен във връзка със 75-та годишнина на музея, само че и за този голям труд, който доцент Шопов и неговия екип поставят. За мен е значимо това, че имаме един прелестен исторически музей, един храм, който пази традициите. Защото там, където има памет за предишното, там, където търсим и предаваме своята история и обичаи, там ще има и бъдеще “, сподели кметът на община Панагюрище Никола Белишки и пожела на екипа на Исторически музей-Панагюрище да бъдат здрави, да не стопират да творят и да се грижат за това историята да е жива.

Кметът поздрави учители и възпитаници с патронния празник.

От името на колектива на Исторически музей-Панагюрище признателност за премията изрече дирeкторът на музея доцент доктор Атанас Шопов.

В началото на тържествената вечер шефът на ОУ „ Двайсти април ” Минка Ланджева напомни триумфите на априлци в разнообразни области. Тя благодари на учители и възпитаници, че пазят почтено името на родното учебно заведение.

Възпитаници на учебното заведение показаха рецитала „ България над всичко ”, квалифициран от учителите Нина Истревска и Ануш Славейкова. Презентирана бе и  творбата-победител в учебния конкурс „ Живо минало ”, отдаден на 142-та годишнина от експлоадирането на Априлското въстание.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР